Albayrak Grubu, Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde çocuklara destek verdi
Albayrak Kümesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yıldönümünde gönüllülerle birlikte Hatay Kırıkhan’daki Konteyner Kent’te çocuklara psikososyal destek sağlamak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.
Albayrak Kümesi, Hatay Kırıkhan’da bulunan konteyner kentte çocukları kukla gösterileri, konsol oyunları gibi bir dizi etkinlikle buluşturdu. Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, “Yüzyılın felaketinin ilk saniyelerinden itibaren yaraları sarmak ve bölgeye destek olmak için çalışmalarımıza başladık. Tüm imkanlarımızla özverili bir şekilde deprem bölgelerine ulaştık. Devletimiz ve milletimiz için halka hizmetin aynı zamanda Allah’a hizmet olduğunu söyleyerek, bu bizim için vatani görevle eşdeğerdir.” “Değerliydi. Hayırlarda yarışmak emredildi, biz de bu emri tereddütsüz yerine getirdik” dedi.
Ahmet Albayrak, Albayrak Grubu olarak depremin ardından vakit kaybetmeden yardım çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Tüm süreç boyunca Yeşilay, Türk Kızılay Derneği, AFAD, Milli Eğitim Bakanlığı ile tek vücut olarak çalıştık. Savunma, jandarma ve milletimiz. Kümelenmeyle ilgili olarak Albayrak İnşaat, Albayrak Medya, Trabzon Limanı, TÜMOSAN, “Sukkar Şeker, Kademe, Vogel, Albil, Ağa Maden, Mezra gibi firmaların katıldığı bu seferberliğin başında biz de vardık. Ziraat, Nakil Lojistik, Ereğli Dokumacılık, Platform Turizm ve Varaka büyük destek verdi” dedi.
“KONTEYNER ŞEHİR PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİK”
Deprem bölgesine yaklaşık 207 milyon TL tutarında maddi yardımda bulunduklarını belirten Albayrak, “Bu kapsamda, çökme sonucu büyük sorun yaratabilecek barınma konusunda devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Albayrak İnşaat faaliyeti kapsamında Hatay Kırıkhan ve Gaziantep Nurdağı bölgelerinde “Konteyner Şehir Projesi” tamamlandı.İki şehirde toplam 1050 konteynerin yer aldığı projede ayrıca cami, mescit gibi alanlar da yer alıyor. odaları, 12 derslikli okul, çocuk eğitim merkezi, kafeterya, çocuk ve gençlik atölyeleri, aktivite alanları ve parklar var” dedi.
“DEPREMİN İKİNCİ GÜNÜNDE KONTEYNER KENT KURMA KARARI ALDIK”
1967 yılında meydana gelen Pülümür depreminde henüz 14 yaşındayken deprem evlerinin yapımına tanık olduğunu belirten Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, “1939 Erzincan depremi olduğunda dedemiz milletimizin yanındaydı ve milletimizin yanındaydı. Biz de milletimizin yanındaydık. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminde de yardım etmek için oradaydık. Deprem henüz 2’ydi. İkinci gün konteyner kent kurma kararı alarak harekete geçtik. Meslektaşlarımız ve gönüllülerimiz zaten deprem bölgesine akın ediyordu. bakın bu refleks kümemizin geçmişinden bize miras kalan bir misyondur. Biz tüm bu yardımları hiçbir karşılık beklemeden sağlarken, en büyük gücümüz kümemizin geçmişidir. “Bunu da kümemizin misyonundan ve fedakarlıklarından aldık. Meslektaşlarımız” dedi.
DEPREMLİ ÇOCUKLARA PSİKOSOSYAL DESTEK DEVAM EDİYOR
Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok çocukların etkilendiğini belirten Albayrak, “Depremde aile bireylerini kaybeden, okullarından ve arkadaşlarından ayrılan çocuklar için depremin ilk gününden bu yana pek çok sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi. Depremin ilk gününden bu yana yardım ve desteklerini artırarak sürdüren Albayrak Kümelenmesi, gönüllüleriyle birlikte 5 Şubat’ta Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki Konteyner Şehir’de psikososyal destek sağlanması amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. çocuklara destek Grubun değerli markalarından Ketebe Çocuk, GZT ve kümenin gönüllüleri çocuklarla bir araya geldi.Geçen yıl Yeşilay ile birlikte “Kulübüm Yeşilay Tırı” etkinliğine katılmışlardı. “220 etkinlik gerçekleştirerek 1.457 çocuğa psikososyal destek sağlayan gönüllüler, bu vesileyle projelerine bir yenisini daha ekledi” diye paylaştı.
Albayrak Grubu’nun tüm şirketlerinin deprem bölgesine destek sağladığını ekleyen Ahmet Albayrak, konuşmasına şu ifadelerle devam etti:
“640 bin 59 paket giyim, 7 tır ile 20 bin paket tekstil ürünü, 8 tır ve 4 minibüs ile gıda ve hijyen kiti, 10 tır ev eşyası, 4 seyyar aşevi, 6 seyyar tuvalet, 104 konteyner ve çadır, 5000 100.000 ton erzak, 575 fıçı soba, 375 ton şeker, 11 tır yaklaşık 215 ton hayvan yemi, 10 ton akaryakıt (odun), 10 23 bin 534 ev eşyası konteyneri, 108 tır taşıma, 73 tır yolcu “Otobüs ve minibüs desteğiyle vatandaşlarımızın yaralarını sarmayı hedefledik.”
AFAD’A 60 BİN KULLANIMA HAZIR ÇADIR TESLİM EDİLDİ
Albayrak, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin giyim ihtiyacının yüzde 40’ını karşılayan Ereğli Dokuma firması, bu tecrübeden yola çıkarak afet bölgesine kırmızı alarm verdi” dedi ve şöyle devam etti:
“AFAD’ın acil çadır siparişleri doğrultusunda hızlı bir şekilde çadır üretimine başlayan Ereğli Tekstil, gece gündüz 24 saat vardiyalı çalışarak tüm imkan ve kabiliyetlerini maksimuma çıkardı. Bu çalışmalar doğrultusunda Ereğli Tekstil 60 bin çadır teslim etti. AFAD’a kullanıma hazır çadırlar teslim edildi.
Nakil Lojistik ve Platform Turizm şirketi de deprem bölgesi için bilgi ve imkanlarını kullandı. “80’den fazla tır, 70’in üzerinde otobüs ve minibüs, yardım ve istekli ekiplerin transferi için yola çıktı.”
“DEZENFOLASYONLA ÇALIŞILDI”
Deprem sonrasında dezenformasyona karşı da mücadele ettiklerini belirten Albayrak, “Depremin ilk dakikalarından itibaren doğru bilgiye ulaşmak ve doğru afet iletişimini sağlamak neredeyse imkansız hale geldi. İlerleyen saatlerde deprem fırsatçılarının dezenformasyon çabalarına tanık olduk. Albayrak Medya’nın tüm basın ve yayın markaları büyük sorun yaratabilir.” “Afet bağlantısını desteklemenin yanı sıra deprem sırasındaki dezenformasyona karşı da bariyer oluşturdu” dedi.
Her türlü maddi yardımın yanı sıra psikososyal ve gönüllülük esaslı çalışmalarla da deprem bölgesine destek verdiklerini belirten Ahmet Albayrak, “Depremin ilk anından itibaren 83 gönüllü ve operatörle arama kurtarma faaliyetlerine destek verdik.”